Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tofukrokett

2015.07.01

TOFUKROKETT

Nagyon finom, és alacsony a zsírtartalma.

4 személyre

4 ek növényi olaj

½ közepes fej apróra vágott vöröshagyma

1 kicsi kimagozott és kockákra vágott zöldpaprika

1 közepes sárgarépa lereszelve

350 g lecsepegtetett tofu

1 ek korpás liszt

1 felvert tojás

100 g reszelt sajt

korpás liszt a tetejére

 

Forrósítsuk meg az olaj felét egy serpenyőben, és tegyük bele a hagymát, a paprikát és a sárgarépát. Kevergetve pirítsuk, amíg a hagyma üveges nem lesz. Törjük össze a tofut egy keverőtálban, és adjuk hozzá a zöldségeket, a lisztet, a tojást, a sajtot és a sót. Jól dolgozzuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a masszából 12 kis pogácsát. Hintsük meg liszttel, és a maradék olajban mindkét oldalát süssük barnára.

 

 

egyszeruen-zen-097.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.