Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pirított tofu uborkával

2015.07.01

PIRÍTOTT TOFU UBORKÁVAL

Nyári étel (de télen is színt és üdeséget hozhat a keményítőtartalmú fogások mellé), lehűtve tálaljuk, esetleg hideg metélttel vagy rizssalátával.

4 személyre

1 db kimagozott, 5 x 0,5 cm-es csíkokra vágott közepes uborka

225 g, 2,5 cm-es kockákra vágott tofu

4 ek növényi olaj (ha lehet, olíva)

2 ek szójaszósz

1 db kimagozott, 5 x 0,5 cm-es csíkokra vágott fűszerpaprika

2 kk reszelt, friss gyömbérgyökér

4 ek rizs- vagy almaecet

2 kk cukor

 

Rakjuk az uborkát egy szűrőbe, és hintsük meg sóval. Hagyjuk állni 20 percig. Közben az olaj felén a tofut minden oldalán enyhén pirítsuk meg wokban vagy serpenyőben. Utána tegyük át egy edénybe, öntsük rá a szójaszószt, és hagyjuk pácolódni. Öblítsük le az uborkát hideg csapvízben, csöpögtessük le, és töröljük szárazra. Tegyük bele a serpenyőbe a többi olajat, utána az uborkát, a paprikát és a gyömbért. Folyamatosan kavargatva pirítsuk nagy lángon úgy 2-3 percig. Ha készen van, szedjük át a tálalóedénybe, és adjuk hozzá az ecetet, a cukrot, a tofut és a szójaszószt.

Óvatosan forgassuk egybe, és hagyjuk összeérni a hűtőben legalább 4 órán át. Utána még 3 napig eláll.

egyszeruen-zen-096.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.