Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mogyorós forrázott fánk (profiteroles)

2014.11.27

MOGYORÓS FORRÁZOTT FÁNK (PROFITEROLES)

profiteroles.jpg

 

Hozzávalók:

olaj a kenéshez

75 g vaj

95 g liszt, átszitálva

csipetnyi só

3 egész tojás, felverve

75 g mogyoró, pirítva, hámozva, és durvára vágva

A töltelékhez:

300 ml tejszínhab

1 ek porcukor, átszitálva

75 g mogyoró, pirítva, hámozva, és durvára vágva

A csokoládéöntethez:

175 g étcsokoládé, darabokra törve

4 ek nádcukorból készült (sárga) szirup

25 g vaj

 

1) Készítsük el a forrázott tésztát: béleljünk ki sütőpapírral 2 sütőlemezt, és kenjük meg olajjal. Olvasszuk meg a vajat 215 ml vízben, forraljuk fel. Öntsük bele a lisztet, és vegyük le a tűzhelyről. Verjük, amíg megsűrűsödik, tegyük bele a sót, és hagyjuk kihűlni. Melegítsük be a sütőt 200 °C-ra (6-os fokozat). Keverjük a felvert tojásokat apránként a forrázott tésztába, amíg eléri a megfelelő sűrűséget. Rakjuk bele az összevágott mogyorót.

2) Formáljunk két teáskanállal gombócokat a masszából, és tegyük a sütőlemezre, egymástól távol. Süssük pirulásig, kb. 20-25 percig. Vegyük ki, és vájjunk mindegyikbe egy kis lyukat, majd tegyük vissza 5 percre.

3) Amíg hűl a fánk, készítsük el a tejszínes tölteléket. Verjük fel a tejszínhabot keményre. Óvatosan keverjük bele a porcukrot és a mogyorót. Töltsük habzsákba, és nyomjuk bele a gömbökbe.

4) A csokoládéöntethez olvasszuk föl a csokoládét a vajjal és a sziruppal. Vegyük le a tűzhelyről. Keverjük simára. Hűlés után tálaljuk.

TIPP

Ha még különlegesebb ízt szeretnénk elérni, keverjünk 1-2 ek Brandyt a kihűlt csokoládészószba.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.