Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes krémes

2014.11.27

mezes-kremes.jpg

Hozzávalók 12-16 szelethez:

A tésztához: 

3-4 evőkanál tej

15 dkg kristálycukor

6 dkg méz

1 egész tojás

40 dkg liszt + a nyújtáshoz

8 dkg vaj

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál mézes fűszerkeverék vagy őrölt szegfűszeg

A töltelékhez:

1 csomag vaníliás pudingpor

4 tojássárgája

5 dl tej

10 dkg kristálycukor

25 dkg puha vaj

15 dkg porcukor

csipet só

25 dkg baracklekvár

A bevonathoz:

10-12 dkg étcsokoládé

2-3 evőkanál étolaj

 

Elkészítés:

A tésztához a tejet, a cukrot, a mézet addig melegítjük, amíg minden fel nem olvad. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd belekeverjük a tojást. A szódabikarbónával, sóval, mézes fűszerrel elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a mézes keverékkel összeállítjuk a tésztát.

Négy egyforma gombócra osztjuk, fóliába csomagoljuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen négy darab 30x30 cm-es négyzetet nyújtunk belőlük, majd villával megszurkáljuk mindegyiket. Sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben egyenként 10-12 perc alatt szép barnára sütjük őket.

A krémhez a pudingport a tojássárgájával és kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a pudingporos péppel besűrítjük. Teljesen kihűtjük. A puha vajat a porcukorral és sóval kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a pudingot, és alaposan elkeverjük.

A kisült lapokat megkenjük a baracklekvárral, majd összerétegezzük a vaníliakrémmel. Másnapig a hűtőbe tesszük puhulni. A tetejét a gőz felett vagy mikróban az olajjal együtt felolvasztott étcsokoládéval bevonjuk, elsimítjuk. Dermedés után szeletelhető.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.