Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Háromgyümölcsös darázsfészek

2014.11.27

HÁROMGYÜMÖLCSÖS DARÁZSFÉSZEK

darazsfeszek.jpg

Hozzávalók:

2 dkg élesztő

8 dkg kristálycukor

1 felvert tojás

2,1 dl langyos tej

8 dkg vaj + tepsi kikenéséhez

45 dkg szitált liszt

1/2 kk szitált só

1 kk szitált fűszerkeverék

5 dkg aprított aszalt sárgabarack

2 dkg aprított cukrozott cseresznye

3 dkg mazsola

1 kk nyers cukor

 

 
 
Elkészítés:
 
1) Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Keverjük össze az élesztőt 1 kk cukorral, a tojással és tejjel, és tegyük meleg helyre, amíg meg nem kel. Dolgozzuk össze a vaj felét, a lisztet, sót, fűszert és a maradék cukor felét.
 
2) Az élesztős keveréket öntsük a liszt közepében képzett mélyedésbe, és gyúrjunk puha tésztát.
 
3) Amikor már nem ragad a deszkához, tegyük tálba, és lefedve hagyjuk meleg helyen kb. 1 óráig, vagy amíg kétszeresére nő.
 
4) Gyúrjuk át a tésztát újra, majd nyújtsuk ki 23x23 cm-es méretre. Öntsük rá a maradék vajat, cukrot és az aszalt gyümölcsöket, majd az egészet tekerjük föl.
 
5) Vágjuk a tekercset 9 egyenlő részre, majd tegyük a kikent tepsibe. Szórjuk meg nyers cukorral. 15 perc pihentetés után 20-25 percig süssük. Szétválasztás előtt hagyjuk kihűlni.
 
TIPP
Lefagyasztva 3 hónapig is eláll, ha jól becsomagoljuk hűtés után.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.