Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diós répatorta

2014.11.27

DIÓS RÉPATORTA

dios-repatorta-1.jpg

 
 
HOZZÁVALÓK
20 dkg liszt
2 kk szódabikarbóna
1 kk fahéj
csipetnyi őrölt szerecsendió
½ kk só
40 dkg barna cukor
350 ml növényi olaj
4 nagy tojás
40 dkg reszelt sárgarépa
27,5 dkg összevágott dió
vaj a kikenéshez
A krémhez
10 dkg natúr krémsajt
4 dkg puha vaj
10 dkg kristálycukor
3 csepp vaníliaaroma
1 konzerv ananászkarika lecsöpögtetve és összevágva
 
1) Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót és a sót.
 
2) Keverjük össze a cukrot és az olajat egy másik tálban, adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a reszelt répát és a vágott diót is.
 
3) Kenjünk és béleljünk ki egy négyszög alakú tortaformát. Öntsük bele a masszát és süssük 1 óráig, vagy amíg a beleszúrt tű tiszta.
 
4) Hagyjuk a tortát a formában kihűlni, majd tegyük rácsra. Ha kihűlt, csomagoljuk fóliába, és pihentessük egy napig.
 
5) A krémhez törjük össze a krémsajtot a vajjal, cukorral és vaníliával, majd keverjük bele az ananászt. Kenjük a torta tetejére, majd kockákra vágva tálaljuk.
 
TIPP
Alaposan csöpögtessük le az ananászt konyhai papíron – lehetőleg az összevágás után -, mert a lé összecsomósíthatja a krémet.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.