Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Japán - Dorayaki - palacsinta

2014.11.10

 

Dorayaki - japán palacsinta

japan---recept---dorayaki-palacsinta.jpg

Hozzávalók (2 adag):

3 db tojás

0,6 bögre cukor (1 bögre 250 ml)

0,5 tk sütőpor

3 ek víz

1 bögre finomliszt

10 dkg sárgabaracklekvár (vagy kedvenc töltelékünk)

2 ek napraforgó olaj

 

Elkészítés: 

  1. Egy tálban jól keverjük össze először a tojásokat és a cukrot.
  2. A sütőport oldjuk fel a vízben, majd öntsük hozzá a tojásos keverékhez.
  3. Fokozatosan szitáljuk hozzá a lisztet.
  4. Finoman olajozott serpenyőben süssünk ki egy nagyjából tenyérnyi méretű palacsintát.
  5. Akkor kell megfordítani, ha a tészta tetején buborékok képződnek.
  6. Két palacsinta közé tegyük kedvenc töltelékünket.

A dorayakit süthetjük muffin- sütőformában is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.