Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Narancsos-diós grillázs

2014.11.27

grillazs.jpg

Hozzávalók:

10 dkg dió

30 dkg kristálycukor

1 (kezeletlen héjú) narancs reszelt héja

2 evőkanál frissen facsart narancslé

 

Elkészítés:

A diót daráljuk durvára (vagy késsel vágjuk apróra), a narancshéjat reszeljük le, keverjük el a dióval. A cukrot öntsük világos lábosba, adjuk hozzá a narancslevet, majd kezdjük el melegíteni, kevergetés nélkül.

Ahogy a cukor kezd olvadni, időnként keverjük meg, és takarékon melegítsük, amíg az összes cukor el nem olvad. Közepesen sötét karamellt készítsünk, figyeljünk, hogy ne égessük meg.

Keverjük bele a narancshéjjal elkevert darált diót, majd öntsük ki a grillázst márványlapra vagy sütőpapírral bélelt tepsire, oszlassuk szét vékony rétegben. Szilárdulás után éles késsel kockázzuk fel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.