Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meggysajt

2015.07.30

MEGGYSAJT

Két kg érett, de kemény, sötétpiros meggyet kimagozunk. Zománcos lábasba tesszük, amit egy másik, vízzel teli edénybe állítunk. A víz forralásával a meggyhúst egészen puhára főzzük, majd szitán áttörjük. Minden kg gyümölcshöz 80 dkg cukrot és néhány szem hámozott mandulát teszünk, és ezzel – továbbra is vízfürdőben – addig főzzük, amíg a kanáltól elválik, illetve ha tányérra cseppentünk belőle, hamar megbőrösödik. Kivizezett apró formákba vagy lapostányérra öntjük; ha megdermedt, kiborítjuk, majd szellős helyen szárítjuk. Néhány nap múlva papírdobozba rakjuk és hűvös helyen tartjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.