Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Póréhagymás sonkás pite

2014.11.27

PÓRÉHAGYMÁS SONKÁS PITE

 

porehagymas-sonkas-pite-2.jpg

HOZZÁVALÓK:

40 g vaj

350 g póréhagyma, karikákra vágva

40 g liszt

350 ml tej

100 g morzsolt sajt

só és fehér bors

csipetnyi őrölt szerecsendió

350 g sovány sonka kockára vágva

375 g fagyasztóból felengedett leveles vajas tészta

1 tojás

 

1) Melegítsük be a sütőt 220 °C-ra. Olvasszuk föl a vajat egy lábosban, tegyük bele a póréhagymát, és süssük 2-3 percig, hogy megpuhuljon. Vegyük ki szűrőkanállal a karikákat, és tegyük félre. Keverjük a lisztet a vajba, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Tegyük vissza a tűzhelyre, és főzzük sűrűre.

2) Keverjük a forró szószba a sajtot, sót, borsot és a szerecsendiót. Tegyük félre hűlni. Adjuk a pórét és a sonkát a szószhoz, majd kanalazzuk bele egy nagy tűzálló edénybe.

3) Nyújtsuk ki a tésztát 5 cm-rel nagyobbra, mint a sütőedényünk. Vágjunk le egy 2,5 cm-es csíkot, nedvesítsük meg az sütőedény karimáját, és tapasszuk az edény szélére a tésztacsíkot. Kenjük meg egy kis vízzel ezt a csíkot, majd tegyük rá a többi tésztát.

4) Vágjunk egy nyílást a tészta tetejébe. A felesleget vágjuk le, és cakkozzuk ki a széleit. A levágott tésztával díszítsük a tetejét például leveleket formázva (hagyjunk a levegőnek lyukat), és kenjük tojással. Süssük 15 percig, majd további 20 percig.

 

TIPP:

Díszítsük levelekkel a tésztát és sütés előtt tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre. Ha pihentetjük a tésztát, nem fog összeesni sülés közben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.