Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Házias húsgombócok

2014.11.27
HÁZIAS HÚSGOMBÓCOK

hazias-husgomboc.jpg

 
HOZZÁVALÓK
450 g darált sertés dagadó
50 g friss zsemlemorzsa fehérkenyérből
1 kisebb tojás
1/2 kk szárított zsálya
só és őrölt bors
olaj, a sütéshez
zsályalevél, a díszítéshez
A szószhoz
2 ek olaj
1 hagyma, összevágva
1 gerezd zúzott fokhagyma
400 g konzervparadicsom, darabokra vágva
1 ek paradicsompüré
1 bouquet garni
½ kk cukor
 
1)     Készítsük el a szószt: forrósítsuk meg az olajat egy lábosban, tegyük bele a hagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a fokhagymát, és süssük még 30 másodpercig. Tegyük bele a paradicsomot, paradicsompürét, bouquet garnit, a cukrot, és forraljuk fel. Főzzük sűrűre. Távolítsuk el a bouquet garnit a lábosból, majd szűrjük át a szószt.
 
2)     Készítsük el a húsgombócokat: dolgozzuk össze a húst, zsemlemorzsát, tojást, zsályát, sót és borsot. Formáljunk gombócokat.
 
3)     Forrósítsuk meg az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a húsgombócokat – egyszerre csak keveset – és süssük 3-5 percig. Gyakran forgassuk, hogy mindenhol szép barnára süljenek. Ha készen vannak, törlőpapíron csepegtessük le őket.
 

4)     Tegyük a gombócokat a szószba. Forraljuk fel, majd lassú tűzön 45 percig pároljuk. Tálaláskor díszítsük a zsályalevéllel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.