Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trüffelek, bonbonok

2014.11.25

bonbonok-1.jpg

MOGYORÓS TRÜFFEL

Hozzávalók 20-25 kisebb golyóhoz:

1,5 dl habtejszín

20 dkg étcsokoládé

3 dkg földi- vagy török mogyoró

5 dkg natúr kukoricapehely a beforgatáshoz

 

Elkészítés:

A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk benne. A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, durvára vágjuk, majd a tejszínes csokoládéhoz keverjük. A masszát hűtőbe rakjuk, alaposan kihűtjük.

A kukoricapelyhet mozsárban összetörjük. A kihűlt csokoládés krémből kisebb golyókat formázunk, majd a kukoricapehelybe hempergetjük.

 

MARCIPÁNNAL TÖLTÖTT ASZALT SZILVA FEHÉR CSOKOLÁDÉBAN

Hozzávalók 10-12 darabhoz:

20 dkg marcipán

25 dkg aszalt szilva (magozott)

20 dkg fehér csokoládé

5 dkg étcsokoládé

 

Elkészítés:

A marcipánból kis darabokat csípünk, az aszalt szilvákat megtöltjük vele. A fehér csokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd a szilvákat megmártjuk benne.

Sütőpapírral bélelt tányérra tesszük, kihűtjük. Az étcsokoládét is felolvasztjuk, megcsíkozzuk vele a szilvákat.

 

MOGYORÓS-ASZALT MEGGYES BONBON

Hozzávalók:

1 dl habtejszín

20 dkg tejcsokoládé

3 dkg földi- vagy török mogyoró

3 dkg aszalt meggy

 

Elkészítés: 

A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk benne. A bonbonformát egyenletesen kikenjük az olvasztott csokoládéval, kihűtjük, hogy megszilárduljon.

A finomra vágott mogyorót és meggyet a bonbonforma mélyedéseibe szórjuk, majd a maradék olvasztott csokoládéval lezárjuk.

A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegő eltávozzon belőle. Hagyjuk megdermedni, majd kifordítjuk a formából.

 

WHISKYS TRÜFFEL

Hozzávalók 20-25 kisebb golyóhoz:

1,5 dl habtejszín

20 dkg étcsokoládé

fél dl whisky

kakaópor a beforgatáshoz

 

Elkészítés:

A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a whiskyt is. A masszát hűtőbe rakjuk, alaposan kihűtjük.

A kihűlt csokoládés krémből kisebb golyókat formázunk, és kakaóporba hempergetjük őket.

 

FEHÉR CSOKOLÁDÉS, KARAMELLES BONBON

Hozzávalók 15-18 darabhoz:

5 dkg cukor

kevés vaj a sütőpapír megkenéséhez

2 evőkanál habtejszín

10 dkg fehér csokoládé

 

Elkészítés:

A cukrot világos aljú lábosba tesszük, alacsony lángon hagyjuk karamellizálódni, majd a vajjal vékonyan megkent sütőpapírra öntjük. Hagyjuk kihűlni, majd sodrófa végével vagy mozsárban apróra összetörjük.

A bonbonformát egyenletesen kikenjük az olvasztott fehér csokoládéval, kihűtjük, hogy megszilárduljon.

Beleszórjuk a karamelltöretet, majd bevonjuk a tejszínnel együtt újra felolvasztott fehér csokoládéval. Hagyjuk  megdermedni.

 

ASZALT FÜGÉS, KESUDIÓS CSOKOLÁDÉGOLYÓ

Hozzávalók 20-25 kisebb golyóhoz:

1,5 dl habtejszín

20 dkg tejcsokoládé

4 szem aszalt füge, apróra vágva

5 dkg kesudió

 

Elkészítés:

A tejszínt felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk benne. Az apróra vágott aszalt fügét a csokoládés krémhez adjuk, hűtőbe tesszük, alaposan kihűtjük.

A kihűlt csokoládékrémből kisebb golyókat formázunk, majd az előzőleg száraz serpenyőben megpirított, durvára vágott kesudióba forgatjuk.

 

A bonbon készítés variációinak csak a képzelet szabhat határt. Bonbon készítő tanfolyamainkról érdeklődjön sweet.biorich@gmail.com e-mail címünkön.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.