Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Táblás csokoládé készítése

2014.11.25

csoki-17.jpg

MOGYORÓVAJAS TEJCSOKOLÁDÉ

Hozzávalók (1 táblához):

10 dkg tejcsokoládé

2 evőkanál mogyoróvaj

1 evőkanál földi- vagy török mogyoró, durvára vágva

 

Elkészítés:

A tejcsokoládé kétharmadát gőz felett megolvasztjuk, majd félrehúzzuk a lángról, és a maradék csokoládét beletördeljük, felolvasztjuk benne.

Egy szilikon táblás csokoládéformát alaposan kikenünk a csokoládéval (kb. a felével, fontos, hogy mindenhol fedje a csokoládé a formát), kihűtjük.

A mogyoróvajat meglangyosítjuk, a durvára vágott mogyoróval összekeverjük, majd a forma mélyedéseiben kiskanállal eloszlatjuk. Alaposan kihűtjük, majd bevonjuk a maradék olvasztott csokoládéval. Ismét kihűtjük, majd kifordítjuk a formából.

 

MOGYORÓS FEHÉR CSOKOLÁDÉ

Hozzávalók (1 táblához):

10 dkg fehér csokoládé

5 dkg földi- vagy török mogyoró, durvára vágva

 

Elkészítés:

A fehér csokoládé kétharmadát gőz felett megolvasztjuk, majd félrehúzzuk a lángról, és a maradék csokoládét beletördeljük, felolvasztjuk benne.

Egy szilikon táblás csokoládéformát alaposan kikenünk a csokoládéval (kb. a felével, fontos, hogy mindenhol fedje a csokoládé a formát), kihűtjük.

A durvára vágott mogyoró kétharmadát a lyukakba szórjuk, majd bevonjuk a maradék olvasztott csokoládéval, és megszórjuk a maradék mogyoróval. Kihűtjük, majd kifordítjuk a formából.

csoki-12.jpg

ASZALT ÁFONYÁS ÉTCSOKOLÁDÉ

Hozzávalók (1 táblához):

10 dkg étcsokoládé (60-75 %-os)

5 dkg aszalt áfonya

 

Elkészítés:

Az étcsokoládé kétharmadát gőz felett megolvasztjuk, majd félrehúzzuk a lángról, és a maradék csokoládét beletördeljük, felolvasztjuk benne.

Egy szilikon táblás csokoládéformát alaposan kikenünk a csokoládéval (kb. a felével, fontos, hogy mindenhol fedje a csokoládé a formát), kihűtjük.

Az áfonyát apróra vágjuk, a forma mélyedéseibe szórjuk, majd bevonjuk a maradék, újra felolvasztott étcsokoládéval. Alaposan kihűtjük, majd kifordítjuk a formából.

 

PISZTÁCIAKRÉMES TEJCSOKOLÁDÉ

Hozzávalók (1 táblához):

10 dkg tejcsokoládé

3 evőkanál pisztáciamag, durvára vágva

3 dkg fehér csokoládé

 

Elkészítés:

A tejcsokoládé kétharmadát gőz felett megolvasztjuk, majd félrehúzzuk a lángról, és a maradék csokoládét beletördeljük, felolvasztjuk benne.

Egy szilikon táblás csokoládéformát alaposan kikenünk a csokoládéval (kb. a felével, fontos, hogy mindenhol fedje a csokoládé a formát), kihűtjük.

A fehér csokoládét megolvasztjuk, belekeverjük az aprított pisztáciát. A forma mélyedéseiben eloszlatjuk, alaposan kihűtjük. Bevonjuk a maradék olvasztott tejcsokoládéval, ismét kihűtjük, majd kifordítjuk a formából.

csoki-13.jpg

MARCIPÁNOS-MÁLNÁS TÖLTÖTT ÉTCSOKOLÁDÉ

Hozzávalók (1 táblához):

10 dkg étcsokoládé (60-75 %-os)

3 dkg marcipán

1 evőkanál málnalekvár

porcukor a marcipán nyújtásához

 

Elkészítés:

Az étcsokoládé kétharmadát gőz felett megolvasztjuk, majd félrehúzzuk a lángról, és a maradék csokoládét beletördeljük, felolvasztjuk benne.

Egy szilikon táblás csokoládéformát alaposan kikenünk a csokoládéval (kb. a felével, fontos, hogy mindenhol fedje a csokoládé a formát), kihűtjük.

A forma mélyedéseibe lekvárt teszünk. A marcipánt porcukros deszkán vékonyra, a forma méretére nyújtjuk, a lekvárt befedjük vele. A maradék, újra felolvasztott csokoládéval bevonjuk, alaposan kihűtjük, majd kifordítjuk a formából.

 

ASZALT BARACKOS FEHÉR CSOKOLÁDÉ

Hozzávalók (1 táblához):

10 dkg fehér csokoládé

csipet őrölt szerecsendió

5 dkg aszalt sárgabarack

 

Elkészítés:

A fehér csokoládé kétharmadát gőz felett megolvasztjuk, majd félrehúzzuk a lángról, és a maradék csokoládét beletördeljük, felolvasztjuk benne.

Egy szilikon táblás csokoládéformát alaposan kikenünk a csokoládéval (kb. a felével, fontos, hogy mindenhol fedje a csokoládé a formát), kihűtjük.

Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, a forma mélyedéseibe szórjuk, majd bevonjuk a maradék olvasztott fehér csokoládéval. Kihűtjük, majd kifordítjuk a formából.

 

A táblás csokoládé készítésének variációinak csak a képzelet szabhat határt. Folyamatos táblás csokoládé készítő tanfolyamainkról érdeklődjön a sweet.biorich@gmail.com címen.

 

csoki-14.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.