Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ringló és vörösszilva

2015.07.30

RINGLÓ ÉS VÖRÖSSZILVA

A még nem teljesen érett, kemény, megmosott gyümölcsöt tűvel néhány helyen szurkáljuk meg. (Így nem reped fel a héja.) Rakjuk üvegekbe. Minden üvegbe tegyünk egy darabka fahéjat és egy fél szem szegfűszeget. Egy kg gyümölcsre kb. 40 dkg cukrot számítva főzzünk szirupot. Hogy a cukorhoz mennyi vizet vegyünk, azt úgy tudjuk meg, hogy a gyümölccsel telerakott üvegeket megtöltjük vízzel (kb. négyötöd részig), majd ezt a vizet öntjük a kiszámított mennyiségű cukorhoz.

Készíthetjük úgy is, hogy a gyümölcsöt előbb ecetes vízzel leforrázzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és így rakjuk az üvegekbe. A továbbiakban a fentiek szerint járunk el. A sziruppal feltöltött üvegeket lekötjük, és 8-10 percig gőzöljük, majd a vízben hagyjuk kihűlni.

Az üvegeket soha ne öntsük teljesen tele a sziruppal, legalább 3 ujjnyi részt hagyjunk üresen, mert a gyümölcs is ereszt levet gőzölés közben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.