Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszi- vagy sárgabarack - kimagozva, hámozva

2015.07.30

ŐSZI- VAGY SÁRGABARACK – KIMAGOZVA, HÁMOZVA

Az érett, de kemény barackokat éles késsel meghámozzuk, kimagozzuk és azonnal ecetes vagy citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg. Egy kg gyümölcsre 70-80 dkg cukorból 4 dl vízzel és egy darabka vaníliával szirupot főzünk. A barackokat az ecetes vízből kiszedve lecsurgatjuk, üvegbe rakjuk és rájuk öntjük a forró szirupot. Ne töltsük az üveget egészen tele, mert a gyümölcs még levet ereszt! A tetejére egy fél mokkáskanálnyi szalicilt vagy benzesavas nátriumot szórunk, lekötjük és 10 percig gőzöljük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.