Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Narancshéjbefőtt

2015.07.30

NARANCSHÉJBEFŐTT

Lehetőleg a jaffa narancs vastag héjából készítsük, amit cikkekben hámozunk le, azután csíkokra vágunk. A csíkokat csigaszerűen összetekerve cérnára is felfűzhetjük. Akár csíkokban hagyva, akár összetekerve és felfűzve, a narancshéjat 5-6 napig többször váltott hideg vízben áztatjuk, majd tiszta vízben 10 percig forraljuk, leszűrjük és leöblítjük. A narancshéjával azonos súlyú cukorból – nagyon kevés vízzel – sűrű szirupot főzünk, beletesszük a narancshéjakat (ha cérnára fűztük, húzzuk le róla, alakja így is megmarad) és 20-25 percig főzzük. Másnapig állni hagyjuk, belecsavarjuk egy-két citrom levét, ismét felforraljuk, üvegekbe rakjuk, lekötjük és száraz gőzbe tesszük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.