Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meggybefőtt borral

2015.07.16

MEGGYBEFŐTT BORRAL

Öt kg hibátlan meggyet megmosunk, leszárazunk és egy nagyobb tálba teszünk. Ráöntünk 1 liter vörösbort, másfél kg kristálycukrot, és 1 dkg szalicilt hozzáadva óvatosan addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad. Ekkor a meggyet üvegekbe szedjük és levét ráöntjük (az üveg ne legyen egészen tele, mert a meggy még levet enged). Lekötjük és azonnal végleges helyére állítjuk. Az így eltett gyümölcs kemény, ropogós marad. Cseresznyét és szilvát is tehetünk el hasonló módon. Ezekhez ízesítésül egy kevés szegfűszeget és fahéjat is tehetünk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.