Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körte

2015.07.30

KÖRTE

A nyári körték közül legjobb befőzésre a citrom- vagy a muskotálykörte. A gondosan lehámozott körtét egészben (ha nagyobbak, félbe vágva) azonnal citromos vagy ecetes vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. Ha mindet meghámoztuk, az ecetes vizet leöntjük, a gyümölcsöt hideg vízzel átöblítjük, üvegekbe rakjuk, és azonnal leöntjük a sziruppal úgy, hogy az ellepje.

A szirupot úgy készítjük, hogy minden kg tisztított gyümölcsre 30 dkg cukrot és fél liter vizet számítunk, egy darabka vaníliával vagy citromhéjjal felfőzzük. Langyosan öntjük a gyümölcsre.

A körték tetejére egy borsónyi benzoesavas nátriumot szórunk, az üvegeket szorosan lekötözzük, és a víz forrásától számított 10 percig gőzöljük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.