Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fán termő savanykás eper

2015.07.30

FÁN TERMŐ SAVANYKÁS EPER

A frissen szedett, hibátlan epret öblítsük le vízzel, tegyük tálba, és öntsünk rá forró szirupot. A gyümölcs ízétől függően kilogrammonként 20-30 dkg cukrot számítsunk és nagyon kevés vizet, mert az eper sok levet ereszt. Letakarva hagyjuk állni, amíg kihűl. A gyümölcsöt szűrőkanállal szedjük át üvegekbe. A megszaporodott levett főzzük be sűrűre, öntsük az eperre, az üvegeket kössük le és gőzöljük 8-10 percig.

A szedret (kertit vagy vadon termőt) hasonlóan tartósíthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.