Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alma réteshez

2015.07.30

ALMA RÉTESHEZ

Erre a célra a legalkalmasabbak az augusztus végén érő almafajták.

Annyi szép, egészséges, savanyú almát hámozunk és reszelünk meg, amennyi egy ötliteres üvegbe szorosan belefér. A megreszelt almát az üvegből egy zománcozott edénybe kiszedjük, 1 dl rumba egy kávéskanál benzoesavas nátriumot feloldunk, és 1 kg cukrot egy nagyon kevés vízzel sziruppá főzünk. Az elkészített almára először a rumos oldatot öntjük és jól elkeverjük vele, azután hozzáadjuk a forró szirupot folytonos keveréssel. Ezután az almát visszarakjuk az üvegbe jó szorosan, és ráöntjük a levet úgy, hogy ellepje (egy kevés lé esetleg kimarad). Az üveget dupla celofánpapírral szorosan lekötjük és hűvös helyre tesszük. Kb. 4 hét múlva már lehet használni belőle, a megmaradt rész nem romlik meg. Természetesen kisebb üvegekbe is lehet tölteni.

Réteshez, almás pitéhez így mindig van kéznél töltelék, és ahol az alma a kertben megterem, ily módon a tárolása egyszerűbb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.