Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BIORICH FARM

2015.06.30

Hosszú hallgatás után újra itt vagyunk. (Látom zajlik az élet.) Joggal kérdezhetnétek, hová tűntünk az elmúlt néhány hónapban? Nos, alapos átszervezésen estünk át. Mindezt annak jegyében, hogy minél profibb szolgáltatást nyújthassunk, minél szórakoztatóbbak legyünk, és minél több családnak tudjunk segíteni. Szolgáltatásainkat tekintve igen széles skálán mozgunk. Ezekre azért volt szükség, hogy nagyszabású terveinket kivitelezhessük - erről lentebb olvashattok -, továbbá a befolyt bevétel 25 %-át jótékony célra fordítjuk.
Elindítottuk tanfolyamainkat, úgy mint Kézműves tanfolyamok: szabás-varrás, bőrdíszmű, ékszerkészítés, dísztárgyak készítése stb.; Lélekmentő tanfolyamok: jóga, meditálás, zen, mint életforma, Anyaistennő tanfolyam stb; Szépség tanfolyamok: szappankészítés, rúzs készítés, parfüm készítés, különböző krémek készítése; Egészség tanfolyamok: meditálás, jóga, aerobic, vitaminok stb; Otthon tanfolyamok: lakberendezés a zen jegyében, lakberendezés a feng shui jegyében, színharmónia.
Tanfolyamainkról bővebben honlapunkon tájékozódhatsz. Lehetőség van ingyenesen részt venni a számodra szimpatikus tanfolyamon. Minden tanfolyam előtt kisorsolunk a jelentkezők közül két szerencsést, akik jogosultak teljesen ingyenesen részt venni rajta (folyamatos tanfolyamainknál 10 alkalmas bérletet kapnak). Mint minden szolgáltatásunknál, itt is a bevétel 25 %-át jótékony célra fordítjuk.
No, és le ne maradjon a nagy durranás! Mint tudjátok a Biorich elkötelezett híve, hogy segítse a rászorulókat. Említettük a nagyszabású tervet, hát most lerántjuk róla a leplet: Különböző csoportokon keresztül, látjuk mennyi a nélkülöző család. Talán el sem hinnétek, mennyi lakhatással küzdő kisgyermekes családról lett tudomásunk, és a lista sajnos egyre bővül. Ezért összedugtuk a fejünket, mitévők legyünk, hogyan segíthetnénk. Napokig, hetekig rágódtunk rajta, mire kipattant egy szikra és eldöntöttük, hogy megpróbálkozunk egy igen nehéz feladattal. Hogy miről is van szó? Nem másról, mint egy "falut" felépíteni, ahol elszállásolhatnánk néhány bajba jutott családot. Sőt, nem csupán elszállásolnánk, de otthont tudnánk adni nekik. Otthont és akár munkát, amiből aztán kicsit összeszedhetnék magukat.
Igen-igen, a terv szuper, de a megvalósítással már ott gondba ütköztünk, amikor felvetődött a hol és miből kérdése. Ki kellett találnunk valamit, amivel elindulhatunk. Hiába kerestünk meg számos - nagyon sok - kisvárost, falut stb., akik biztosíthatnák számunkra a megfelelő területet. Sajnos azonban a megkeresettek közül - kivétel nélkül - senki sem válaszolt levelünkre. A kihalófélben lévő falucskák (9 fő) is inkább kihalnak, mint hogy egy talpalatnyi földet adnának a dolgozni akaró, rászoruló családoknak. Írhatnám, hogy a "nagyok" nem akarnak segíteni, igaz is lenne, de nem célom ebben a témában bővebben belemélyedni.
Több hónapnyi munkánk fekszik abban, hogy megkeressük ezeket a kis falukat. De mint írtam, nem jártunk sikerrel. Szponzorokról már álmodni sem mertünk. Ezért tehát kellett egy B terv. Meg kellett alapítanunk egy olyan vállalkozást, ami hátán cipeli az egész tervet. Ezek lettek a fent említett tanfolyamok.
Miért csak 25%? A válasz nagyon egyszerű: A bevételből ki kell fizetni az adókat, az előadókat, bérleti díjakat, útiköltség és egyéb költségeket.
Hát ez lenne a nagy terv. Nyitottunk honlapunkon egy külön oldalt ebben a témában. Itt naprakész információt láthattok arról, hol is tartunk. Facebook oldalt is kap a téma, ahol hozzá tudtok szólni, javaslatokat adhattok, észrevételeket tehettek. Ha pedig úgy érzed, hogy támogatnád a Nagy Tervet, ezt is megteheted, hiszen már létezik egy számlaszám, ahol az összes eddig összegyűjtött pénzt elkülönítettük és kizárólag ennek jegyében fogjuk felhasználni (erről jogi nyilatkozatot tettünk). A számlaszám megtalálható honlapunkon. Mi mégis inkább azt szeretnénk, hogy nyújtsunk is valamit a támogatásért cserébe, ezrét nem kerül itt feltüntetésre a számlaszám.
Tehát itt tartunk most. Vagyis dehogy, hiszen míg elért hozzátok ez az írás, azét történtek dolgok. Néhány óra múlva elválik, hogy meglesz e a földterület. Egy Pest megyei önkormányzattal fogok tárgyalni a témában. Szurkoljatok!
Igyekszem minél többször jelen lenni facebookon és a honlapon, hogy követni tudjátok az eseményeket. 
Legyen szép napotok!

Biorich

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.