Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bálint Roland hajgyógyász

2015.07.30

Interjú Bálint Roland hajgyógyásszal

 

Még szinte érezni lehet a festékszagot a falakon. Dizájn berendezés, egyszerű és mégis modern, igazán lendületes, fiatalos fodrászatban találkozunk. Bálint Roland kicsit félénken, de nagy mosollyal fogad. Néhány szót váltunk, aztán belekezd és árad belőle a szó. Lassan világossá válik, hogy ez a szemtelenül fiatal srác néhány év alatt nagy pályát írt le a fodrászok egén. Anyatejjel itta magába a Marcell hullám elkészítését és már az iskola alatt tanulókat vállalt. Maximalista, örökké vidám. A hajgyógyászatról és önmagáról kérdeztem:

-Néhány hete nyitottad meg új üzletedet Veresegyházán. Miért pont erre a városra esett a választásod?

-A fővárosból jöttünk, Budán volt üzletem, de családommal úgy döntöttünk, hogy Veresre költözünk. A város tiszta, rendezett. Igazi felüdülés Budapest után. Sopronnal ugyanígy vagyok, azt is nagyon szeretem, csak hát Sopron messze van tőlünk. Bár a költözéssel az is járt, hogy budai szépségszalonomat célszerű volt áthelyezni, mint folyamatosan ingázni. Ráadásul a hely is ideális volt, hiszen a környéken – lakóparkos rész -, nem volt fodrászüzlet.

-Hogyan kezdted? Mesélnél néhány mondatot magadról?

-Anyukám fodrász, így három éves korom óta folyamatosan bent voltam vele az üzletben. Szinte törvényszerű volt, hogy ragad rám valami. Meg is szerettem a szakmát, így amint tehettem, elvégeztem a szükséges iskolát. Ezután egy továbbképzésre jelentkeztem, ahol a fejbőr és a haj különböző betegségeiről és megelőzéséről, külső-belső kezelésekről tanultunk. Ennek elvégzése óta foglalkozom hajgyógyászattal, körülbelül hat éve.

-Mi inspirált, hogy ezt a pályát válaszd?

-Elsősorban anyukám, aztán persze a lányok, és hogy örömet okozhatok az embereknek egy szép, egészséges frizurával.

-Hogyan képzeljük el a hajgyógyász munkáját? Ellátogat hozzád egy vendég és…

-Először fel kell mérni úgymond a terepet, hogy mi a gond pontosan a hajjal. Ha megvan az ok, tanácsot adok, mi az, ami segíthet a problémás részeken. Lehet ez egy kopasz folt, egy elvékonyodott, gyenge vagy száraz haj.

-Milyen kezeléseket alkalmazol?

-Én külső-belső kezeléssel foglalkozom, és azzal is, hogy mit kell bevinni a szervezetünkben ahhoz, hogy egészséges legyen a hajunk. A haj olyan, mint egy növény: tápanyagdús talajban érzi jól magát. Az alkalmazott gyógymódok teljesen természetes alapanyagokból készültek. Gyógyszert én nem adok, csak igazolt gyógyhatású készítményeket. Szerintem nagyon fontos, hogy kerüljük a mesterségesen előállított dolgokat. Ma Magyarországon 8000 olyan anyag van forgalomba, ami kifejezetten egészségtelen.

-Elmondanád nekünk, mi az egészséges haj titka?

-Persze, ez nagyon egyszerű. Ha egészségesen élünk, azt a hajunk is meghálálja. Kerüljük a mindenféle kemikáliákat, szervetlen anyagokat, inkább keressük mindenben a természeteset. Ezen kívül, semmiféleképpen ne hagyjuk csak úgy nőni a vakvilágba hajunkat, mert akár a növényeket, a hajat is metszeni, vágni kell. Háromhavonta 1 cm vágás ajánlott, kisgyermekeknél 2 hetente érdemes levágatni a hajat.

-Ezzel nagyjából meg is válaszoltad a következő kérdésemet. Mit kerüljünk el, ha azt szeretnénk, hogy szép legyen a hajunk?

-Nyáron védjük a hajunkat az UV sugárzás és a sós, klóros víz ellen. Ezekre már sok megbízható szer létezik, ami visszaadja a haj puhaságát. Igaz, most kevésbé aktuális, de a téli hidegben igyekezzünk sapkát hordani. Ma már annyi félét árulnak, hogy biztosan mindenki talál neki tetsző és jól álló fejfedőt. Vizes hajjal pedig soha ne menjen ki a hidegbe, sőt, télen kerüljük még a nedves állagú zseléket is.

-Merre induljon el, aki ezt a szakmát szeretné elsajátítani?

-Ma már számos állami iskola és tanfolyam létezik szerte az országban, ahol a fodrászatot tanítják. Ez azonban még igen kevés. Aki komolyan akar foglalkozni ezzel a szakmával, annak folyamatosan képeznie kell magát és minél több fodrász munkáját kell látnia ahhoz, hogy igazán jó legyen. Ez egy életforma.

-Logodban nagyon ötletesen ollót átfonó vörös rózsák és szárnyak látszanak. Ez egy jellegzetes tetoválási motívum – karddal vagy szívvel. Miért pont ezt választottad?

-Ez a motívum a karomra is rá van varrva, az elhivatottságot jelképezi számomra. Egy gyerekkori barátommal együtt terveztük, aki tetoválóként dolgozik.

-Végezetül, hogyan érhetnek el a leendő vendégek?

-Az üzlet Veresegyház, Reveteken van, de megtaláltok a facebook oldalamon is. Előjegyzésbe pedig a 06-30/256-4688-as telefonszámon tudlak felvenni.

 

Biorich

balint-roland-hajgyogyasz-cikk-001.jpg

balint-roland-hajgyogyasz-cikk-003.jpg

balint-roland-hajgyogyasz-cikk-011.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.