Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszédes körmök

2014.11.19

korom-1.jpeg

A kerek köröm jó alkalmazkodóképességről, súrlódásmentes kapcsolatokról, könnyebb be- és elfogadásról árulkodik. Ezen kívül gyors, gördülékeny működtetésre vall, ugyanakkor gyors fáradásra is figyelmeztet az adott szerv tekintetében (erről kicsit később).

A szögletes köröm gyenge alkalmazkodó készséget jelöl, több konfliktusra és súrlódásra való hajlamot és szelektív el- és befogadást. Körülményességet, nehézkes működtetést takar, ugyanakkor szívós kitartásra enged következtetni.

A hosszú körömlemez gyenge fizikumra és egészségre vallhat, s ha ez a köröm még lefelé is görbül, akkor függőségi probléma húzódik meg a háttérben (ha rovátkolt, barázdált, akkor főleg). Tulajdonosa békés, idealizmusra hajlamos.

A rövid köröm pedig kritikus hajlamúakra jellemző, erős önkritikával, hirtelen haraggal.

A vékony, gyenge köröm gyenge egészségre utal.

A legyező alakú köröm ideggyengeségre való hajlamot takarhat.

Ha a köröm szélessége nagyobb, mint hossza, akkor kötekedő, kotnyeles, aggodalmaskodó ember lehet a tulajdonosa.

 

Körmünk színe:

A rózsaszín a köröm egészséges színe.

A fehér köröm vérszegénységre utal, a vas hiánya.

Akinek nagyon pirosas a körme színe, az túl sok fehérjét fogyaszt.

A lilás szín rossz vérkeringésre utal, illetve ha csak átmenetileg lilul be körmünk, lehet, hogy akkor épp fáztunk.

A szürkés-lilás szín viszont már igen baljóslatú jel: súlyos elmérgeződési állapotra utal, illetve a végstádiumban lévő betegek körmei szoktak ilyenek lenni.

korom-2.jpg

A sok fehér folt körmeinken az adott szervrendszer állapotára utal (ha az egészséges, nem kellene fehér foltnak lennie). Ugyanakkor utalhat cink-hiányra vagy túl sok édesség, cukor fogyasztása következtében fellépő kalcium- és magnézium-hiányra. Mások úgy vélik, az E-vitamin hiányát jelentik e kis foltok.

Ha krátereket látunk a körömlemezen, az sugárterhelés eredménye (sugárterápiánál).

A bevájódások megerőltető időszakra engednek következtetni (az adott ujjunkhoz tartozó szervrendszerünk terheltségéről).

A holdacskák pedig arról árulkodnak, hogy mennyire mutatjuk meg magunkat a külvilág felé, mennyire nyilvánvaló, avagy rejtett az adott ujjhoz tartozó tulajdonságunk illetve testileg mennyire nem használjuk az adott szervrendszert; van-e energiatartalékunk vagy nagyon titokban élünk (ilyenkor nemigen látszanak a holdacskák) avagy sokat kihozhatnánk magunkból, de lusták vagyunk hozzá.

 

Az ujjaink és szervrendszerünk

A hüvelykujj az agy és az idegrendszer, a gerinc és a gerincvelő formálódási helye.

A mutatóujjnál formálódik a nyelv, a fül, az orr, a szem, a látó- és a hallóidegek és a kisagy.

A középső ujjnál az emésztő szervrendszerünk a nyelvvel, gyomorral, májjal, hasnyálmiriggyel.

A gyűrűsujjnál a szív- és érrendszer, az epe és a lép.

A kisujjunk pedig az intim szféránk, azaz a nemi szervek területe.

 

Fontos még az ujjak egymáshoz való elhelyezkedése; amelyik ujjunk felé hajlik a többi, (összezárt ujjainkat vizsgálva) az testünk gyenge láncszeme. Azaz ha a középső ujjunk felé hajlik a többi, akkor az emésztőszervrendszerünkre kell jobban odafigyelnünk.

Az ujjak közti lukak pedig (azaz ha azok nem simulnak egymásra teljesen), az adott szervrendszerek közti támogatás hiányára utalnak.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.