Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


8 "nyugalom-szigete" hely Magyarországon

2014.09.17

Sokan ha fáj valamijük, vagy ha betegek rögtön gyógyszerekhez, orvoshoz fordulnak. Pedig kutatások is igazolták, hogy szinte minden fizikai tünet mögött lelki eredetű gondok, kimondatlanság, diszharmónia, önmagunkkal egyet nem értésben élés áll.  Már az őseink is hittek abban, hogy a földfelszínt olyan láthatatlan energiavonalak hálózzák be, melyek metszéspontjain pozitív erők összpontosulnak. Megfigyelték, hogy az ilyen tájakon a növényzet dúsabb, egészségesebb, magasabb, az állatok nagyobbak, a vizek tisztábbak, a levegő lágyabb, és persze az ott élő emberek békésebbek, nyugodtabbak voltak. Ezeket a helyeket szertartások megtartására, és templomok építésére is használták. Még ma is sok ember a hagyományos módszerek mellett és helyett a természetes gyógymódokban is hisz, ezért szívesen látogatnak olyan helyeket, amelyekről úgy tartják, hogy energiacsomópontok, energiamezők húzódnak alattuk. Azokon a helyeken, ahova sokan járnak gyógyulást, feltőltődést remélve, lágyabb, inkább az érzésekre, érzelmekre ható, finomabb energiák tapasztalhatók meg. A magasan fekvő, nehezen megközelíthető helyeken, ahová kevesen jutnak el, erősebb, tisztább, elsősorban a tudatra ható energiák működnek.

Régi meggyőződés szerint a Földet Szent György-vonalak (sárkányvonalak) hálózzák be, amelyeknek a Kárpát-medencében kitüntetett szerepe van. Kialakulásuk a Föld mágnesességére vezethető vissza. Ezek egyfajta rezgések, energiarendszerek. Ahol a vonalak keresztezik egymást, azok az akupunktúrás pontok, pont úgy ahogy az emberi testen. A többszörös metszetek egyben szent helyek is. Ezeken a területeken olyan erős az energetizáló tér, hogy pár perces ott-tartózkodás során képes feltölteni auránkat, de ott lakni nem ajánlatos, ugyanis hogyha hosszú ideig tartózkodunk ilyen energetikai pontokon, az túltöltődéshez vezethet, melynek hatására ingerültebbek, idegesebbek, feszültebbek leszünk. A gyerekeknél túlzott aktivitás, állandó mozgáskényszer jelentkezhet túltöltődöttség esetén.

Magyarországon az alábbi helyeken találhatóak Szent György-vonalak : Lenti, Majki, Cisztercita kolostor romjai, Ördög szikla, Vadálló-kő, Csodafa kápolna.

 

images.jpg

 

És most jöjjön az a nyolc magyarországi gyógyító hely, amelyek segíthetnek feltöltődni, és az egészségügyi problémák kezelésére is jótékony hatással lehetnek.

dobogoko.jpgDobogókő:

Sokan úgy tartják, hogy ez a hely Magyarország szívcsakrája, és aki ide látogat feltőltődik energiával, egészsége megerősödik.

 

 

 

 

 

 

bukksz.jpgBükkszentkereszt:

A helyi hegyvidéki klíma segíthet a légúti betegségek kezelésében, ugyanakkor jó hatással van a pajzsmirigyproblémákra, illetve a vérszegénységre is. Szubalpin gyógyhellyé is nyilvánították.

 

 

 

 

 

hegyestu.jpgHegyestű:

Bazaltorgonái különleges hatást gyakorolnak a testre, ami az oda látogatók szerint nyugalmat áraszt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

majki.jpgMajki remeteség:

Szent György-vonalak találkozáspontjára épült, ennek köszönhetően gyógyító energiával bír.

 

 

 

 

 

 

marokf.jpgMárokföld:

Az egyik legerősebb energiapontnak tartják. Az itt található magas rezgésszámú energiagóc a különböző betegségek gyógyításában segít, és lelki nyugalmat hoz annak, aki felkeresi.

 

 

 

 

fegyvernek.jpgFegyverneki Kálvária-domb:

Energiaáramlásának intenzitása miatt ez a hely is csatlakozhatott az ország leghíresebb gyógyító dombjainak sorához.

 

 

 

 

 

 

matraverebely.jpgMátraverebély-Szentkút:

Búcsújáró helyként sokan keresik fel gyógyulásokban vagy lelki megerősödésben bízva.

 

 

 

 

 

 

attilad.jpg

Attila-domb:

Gyógyítóerejét a felszínre törő elektromágneses sugárzásnak köszönheti.

 

 

 

 

 

 

 

Ha kedvetek és időtök engedi látogassatok el ezekre a helyekre és töltődjetek fel sok pozitív energiával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.